Kultúra

A Komornyik

Valamikor Kékvérűeknek hívták Őket, ma egyszerűen csak Gazdagoknak, bár a gazdagsággal együtt nem minden esetben jár magas fokú intelligencia. Beleszületni abba a világba ahol akár egy Komornyik akár egy Személyi asszisztens irányítja a mindennapjainkat, óriási felelősség. A folyamatos elvárások, figyelni arra, hogy a rólunk alkotott pozitív képen ne essen csorba, nem mindig egyszerű feladat.

Akár egy piramis, ha az alsó kocka kimozdul, akkor a legtetején lévő kocka is meginoghat, de ugyan ez igaz fordítva is. Napi gondossággal, rutinnal, óramű pontossággal kell kezelni az élet ezen szerkezetét, mert a másodperc mutató ha elromlik, akkor az idő megáll és a rendszer összeomlik. Az arisztokratáknak is és a gazdagoknak is, mert a kettő nem minden esetben azonos, szükségük van egy olyan térre, amely neve : Magánélet.

Vannak akik csillogtatva anyagi fölényüket, bepillantást engednek ezen világba és vannak olyanok akik a legvisszahúzódóbban kezelik a magánéletüket, a szokásaikat az ébredéstől a lefekvésig, a születésüktől a halálukig.

Egy azonban biztos, legyen szó veleszületett vagy megszerzett anyagi javakról, mindegyik társadalmi rétegeket kiszolgálják.

Mindenhol van egy olyan személy aki irányítja a mindennapjaikat, profizmussal, rutinnal, gondossággal, tisztelettel, amelyet a legjobb esetben magas áron honorálnak.

Tanítják a mesterséget, amely nem más mint a Komornyik foglalkozás. Nincs elegendő ebből a hiányszakmából, már előre lefoglalják és csábító ajánlatokkal bombázzák azokat akik erre a pályára lépnek. Azonban jól gondoljuk meg, hogy belevágunk-e ebbe a rejtelmes szépségű foglalkozásba illetve annak elsajátításába, mivel igen magas áron mérik a tudás megszerzését és nem lesz mindenki jó komornyik. A hivatást a szorgalom, az alázat, a tudás legmagasabb fokú birtoklása teszi még könnyebben kezelhetővé és kifizetődővé. A széleskörű, empatikus és toleráns látásmód csak a kezdet, a Komornyik mindent elvégez a „gazdája” helyett, akár egy jó dzsinn, mint a lámpa hűséges szelleme. A távolból vagy épp szinte testközelből irányítja láthatatlan módon a mindennapjaikat azoknak akiknek kijár az élettől a gondoskodás.

A komornyik magazin ebbe a világba enged bepillantást, ahol a tükör csak a valóságot mutatja.