Valóság

Leánykérés úri módra

A romantika nem pénzkérdés, ezt tényként állapíthatjuk meg. Előbb vagy utóbb minden férfi életében el jön az a pillanat amikor élete egy társsal fonódik össze. Vannak akik ezt „hivatalos” formába öntik, ezt az állapotot jegyességnek hívjuk. Kötöttség is és nem is, de egy lépés ahhoz, hogy kifejezzük az érzéseinket, egy olyan befektetés amely biztonságot nyújthat a menyasszony részére, hiszen elhivatottságunkból amely a leánykéréssel kezdődött érezni fogja, hogy az életünkben fontos szerepet tölt be. A jegyesség fontos döntés, a lehető legjobb ha ez nem érdekből hanem szerelemből történik.

De milyen is a jó leánykérés? Joggal tehetjük fel ezt a kérdést magunknak, miként fogjunk hozzá?

Egy jó komornyik erre is tudja a választ, a lehetőségek tárháza hatalmas.

Vannak akik anyagi erőfölényüket kihasználva egy örökké fénylő csillagból készíttetnének eljegyzési gyűrűt, de ne rohanjunk ennyire előre.

Az eljegyzés mikéntje sok mindentől függ, pl attól, hogy szeretnénk-e ezt nyilvános vagy inkább egy csendes, romantikus helyszínen megtenni?!

A döntés nagy mértékben függ a menyasszonytól is, hiszen Ők erről a pillanatról álmodnak.

Ha jól ismerjük a választottunkat akkor a döntés is könnyebb lesz, érezni fogjuk a jelet amely arra utal, hogy melyik az a pillanat amely alkalmas lehet a leánykérésre.

Divat-e még a menyasszony szüleitől megkérni a kezét?

A válaszom egyértelműen az, hogy : IGEN

A szülői kötelék nagyon fontos, ezzel a gesztussal a tiszteletünket is kifejezzük, hiszen az életünk további szakaszában már a menyasszonyunk szülei is az életünk részét fogják képezni.

Ahogy a jó közmondás tartja: Nézd meg az anyját, vedd el a lányát.

Az „anyóssal” ha lehetőségünk van rá, próbáljuk meg a lehető legjobb viszonyt kialakítani, akár a leánykérés „szervezésébe” is bevonhatjuk hiszen Ő ismeri a legjobban a párunkat.

Tudom, erről megoszlanak a vélemények, pro és kontra, a mérleg ősidők óta jobbra és balra is billen, ám kezdésnek próbáljuk meg ezt a mérleget egyensúlyba tartani.

A leánykérés pillanata ha megfogalmazódott bennünk és tudjuk a helyszínt, akkor jöhet az esemény fő jelképe a gyűrű.

Valahogy soha nem értettem a romantikus filmekből azt a jelenetet, amikor a vőlegény jelöltek egy apró bársonydobozból elővarázsolnak egy gyémántgyűrűt, amely furcsa módon pont az ara ujjára illik!

Ennyire jó szemmértéke lenne minden férfinak? Ha egyedül indulunk útnak és felkeresünk egy ékszerüzletet vagy egy aranyművest, tanácsot és tippeket, fazont fog tudni ajánlani, de a legnagyobb kérdés, hogy milyen méretben készüljön el az a gyűrű?

Itt lehet trükközni és valami módon lemérni az ara azon gyűrűjét, feltéve ha van ilyen amelyet a bal kezének középső vagy gyűrűs ujján visel majd, hiszen az eljegyzési gyűrű oda fog kerülni, ott illik hordani. A bal kezünk gyűrűs ujjára az eljegyzési azaz a karikagyűrű kerül, amelyet a házasságkötésünk napján egy jól megszervezett ceremónia eseményeként a jobb kezünkre húz a párunk.

Tehát a leánykérésre vásárolt gyűrű, még csak a szimbólum, amely az adott pillanatot kívánt szolgálni. Ez az esemény történhet szűk körben vagy nagy nyilvánosság előtt, ez a pillanat a LEÁNYKÉRÉS!

Az eljegyzést a legtöbb esetben családi körben tartják meg egy ebéd vagy vacsora keretében.

De választ még mindig nem kaptunk a gyűrű méretére vonatkozólag, valljuk be őszintén, sokan nem is gondolnak erre, hogy ezt a felelősséget saját maguk vállalják fel, így a párjukkal együtt sétálnak be az ékszerészhez és a választást a menyasszonyjelöltre bízzák.

De akkor hol a meglepetés?

Egy jó komornyik ilyen esetben is segít és megtalálja a módját, hogy az a bizonyos gyűrű a lehető legjobb legyen méretben és azzal elkápráztassuk a jövendőbelinket!

A gyémánt fogalma itt kerül előtérbe, hány karátos és milyen tisztaságú legyen? Persze csak akkor ha a gyémánt mellett döntünk, ebben jobb az ékszerészünk véleményét kikérni, mert a gyűrű stílusa majd meghatározhatja esetleg az általunk készíttetett karikagyűrű fazonját, hiszen a legtöbb esetben mint egy társként szolgál majd a két gyűrű egymás mellett.

De nagyon előrerohantunk, mivel a leánykérés, mint esemény még mindig kérdéses lehet!

Nos, a leánykérés módja egy örök dilemma, akár úgy mint az, hogy melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás?

Az eseményhez nem kell elutaznunk a világ másik végére, bár egy utazással összekötni nem rossz ötlet. Ha a munkánkból adódóan sokat utazunk és a párunkkal emiatt keveset találkozunk, akkor érdemes üzleti útnak álcázni amelyre elkísérhet bennünket a jövendőbeli párunk.

Bár egy berlini vagy brüsszeli leánykérés nem hangzik épp romantikusnak, de a tokiói tőzsde se az a helyszín, ahol az eseménynek helyet adhatunk. Habár mindegyik városban vannak romantikus helyszínek és éttermek, amelyek egy vacsora keretében lehetőséget adhatnak az eseményre, pláne ha ez a vacsora még gyertyafényes is.

A pillanat lesz a meghatározó, legyünk leleményesek és próbáljuk meg kitalálni, bár amire ez az esemény megfogalmazódik bennünk, addigra már kiismerjük a párunkat annyira, hogy tudni fogjuk mi az amit szeret és mi az amire vágyik.

Ha nem szeretnénk a helyszínt ennyire eltúlozni, akkor egy cukrászattal is egyeztethetünk. Készítsenek egy doboz bonbont és az egyikbe, amely esetleg szív formájú, rejtsék bele a gyűrűt.

Egy romantikus filmet nézve, egyszer csak előkerülhet a bonbon, remélve azt, hogy a párunk nem egy falánk és nem habzsolja be azonnal a gyűrűt rejtő bonbont a gyűrűvel együtt!

Ezekhez a pillanatokhoz érzék kell, ötletet és tanácsot adhatunk vagy kérhetünk, de ez a pillanat a miénk. A komornyik is csak a körítést tudja megteremteni, de a pillanat varázsát viszont mi saját magunk!

Ha bizonytalan vagy akkor fordulj hozzánk bizalommal, A komornyik segít mindenben!