Utazás

Álomország tengerpartján

Utazni szinte mindenki szeret, azonban az utazás költséges kikapcsolódás. Van aki szívesen keres fel egy kedvelt tengerpartot, esetleg saját villát vásárolt és ott tölti a jól megérdemelt pihenést. A mai napig léteznek úgynevezett elit üdülőhelyek, ahol ugyan megfordul az átlag turista is, de saját rezidenciát csak kevesen tudhatnak magukénak. A Francia Riviéra mindig is az arisztokraták közkedvelt üdülőhelye volt és lesz is. Ez köszönhető annak is, hogy számos nagy sikerű film forgatási helyszínéül szolgált az azúrkék tengerpartja és a hangulatos városok a 60-as években.

A francia filmek romantikája elbűvölte a nézőket, már csak a látvány miatt is beültek a nézők a mozikba. Olaszország sem maradhat ki a listából, hiszen Róma, Nápoly, Szicília, Toszkána a mai napig ad helyet filmforgatásoknak és valljuk be, amit a mozi vásznakon láthatunk, már önmagában is jó reklám az utazási irodáknak. Hófehér homok, pálmafák, a luxus körülményeket biztosító hotelek csábítóak azoknak akik valamelyik egzotikus szigeten szeretnének kikapcsolódni. Az utazási helyszínünk kiválasztásánál a minőség viszont itt is nagy szerephez jut, nem mindegy, hogy melyik helyszínt miért választjuk.

Kikapcsolódni sokféle módon lehet. Egy nyüzsgő nagyvárosi forgatag épp olyan vonzó lehet, mint egy eldugott kisváros Franciaországban.

A rovat célja az, hogy bemutassa azon üdülőhelyeket az egyes országokban, amelyek minőségi garanciát nyújtva kínálják a prémium szolgáltatásokat. Nem sznobizmusból, hanem amiatt, mert az elit valóban a vitathatatlan luxust keresi és ehhez kellő anyagi háttérrel is rendelkezik.

Ahogy azt mondani szokták, kapcsolják be a biztonsági öveket és tartsanak A Komornyikkal az álomországok érdekes világába.